lauantai 12. marraskuuta 2011

Valamossa

Tänään olin päivän retkellä Valamon luostarissa Heinävedellä. En ollut ennen siellä käynytkään. Päivä oli sumuinen ja kostea.
 

Tutustuimme viitankantajamunkki-Johanneksen opastamana vanhaan ja uuteen kirkkoon ja Valamon historiaan.

 Pihapiirissä on myös matkamuistomyymälä Tuohus, josta löytyi paljon kaunista katseltavaa ja ostettavaa.

Luostarissa valmistetaan omia viinejä ja erikoisen hieno oli tämä Valamon Kultahippu- kuohuviini, jossa leijaili oikeita kultahippuja.

Ennen kotiinlähtöä ruokailimme ravintola Trapesassa seisovasta pöydästä ja täytyy sanoa, että en ole pitkään aikaan syönyt niin hyvää ruokaa. Päivä oli oikein antoisa. 

2 kommenttia:

  1. On siellä maallista mammonaa,kultaa ja rikkauksia, eipä ole tullut vielä käytyä tuolla vaikka on ollut meninki, se kun on liian lähellä, kun joka kerran ohi menemme siitä.Muuten ihanat nuket, en osais tehdä itse, kun en ole ompelija.Tervetuloa blokiini myös.

    VastaaPoista
  2. Hei Pepita ja tervetuloa blogiini.Näinhän se usein on, että lähellä olevat asiat jäävät huomioimatta. Yksi kesä tein "turistimatkan" polkupyörällä ja kameran kanssa omassa kaupungissa tutustuen paikallisiin nähtävyyksiin. Oli mielenkiintoista, kun katseli omaa kaupunkia turistin silmin. Huomasi paljon sellaista, mikä oli arjen tohinassa jäänyt huomaamatta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...