keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappu- työn juhla..

Oli tänään tarkoituksena rapsutella piha, mutta suunnitelmat hieman muuttuivat. Heräsin jo seitsemältä aamukahville ja koska eilen olin saanut pitkästä aikaa siivousinspiraation, ajattelin sitä vielä jatkaa sen verran, että järjestelisin isossa korissa olevat langat. Kukka oli innolla ja suurella mielenkiinnolla mukana touhussa.Tähän asti kaikki oli vielä ok, mutta sitten kohta huomasin....

Ruskea kori oli ollut arkkupakastimen vieressä ja eilen imuroidessani oli kai imuri tönäissyt koria ja kori irrottanut töpselin seinästä. Avasin pakastimen ja siellähän lillui n. 20 litraa mustikoita sulaneena, suurin osa muovipusseihin pakattuna. Piti laskea kymmeneen muutaman kerran, mutta eipä siinä muuta kuin tyhjennä pakastin.
Onneksi siellä ei ollut muuta lihaa kuin pieni rasia joulukinkkua.
Kun sain pakastimen tyhjäksi, oli pohjalla muutama sentti mustikkamehua. Nooo, tulipahan pakastimen siivous tehtyä ennen uutta marjasatoa..
Kun sain pakastimen puhtaaksi, hyppäsin autoon ja ABC:lle ostamaan hillosokeria. Siinäpä se työn juhlapäivä kului rattoisasti hilloa keitellessä. Naapurilta piti kysellä lisää lasipurkkeja. Omia oli jonkin verran, koska en ollut ehtinyt vielä viedä niitä keräykseen, kuten oli tarkoitus.
Mustikka-soijajuoma on tosi hyvää ja mustikka-mansikkasoppa vailla vertaa ja mikäpä on lettuja paistellessa, kun on hilloa mitä päälle laittaa. 
Kädet ovat kyllä vähän samannäköiset kuin yleensä heinä-elokuussa....;)


Kaikesta huolimatta iloista mieltä kevätpörriäisen myötä :)

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...