maanantai 7. kesäkuuta 2010

Luonnon antimia

Viikonloppu oli tuulinen ja kylmä eikä rakeiltakaan vältytty. Kukka-kissakin pääsi taas pitkästä aikaa ulos, mutta ei se ollutkaan niin mukavaa, kun rakeita tuli niskaan täysin voimin. Onneksi aurinkokin välillä näyttäytyi ja lämmitti hieman.

Tämä pieni tirppa, jonka nimeä en edelleenkään tiedä, oli tehnyt pesänsä tuuletinmoottorin päälle ja hautoi siinä urheasti pieniä sinisenkirjavia muniaan, vaikka ihmisen kutaleet kuleksivat jatkuvasti läheltä ohi.

Sunnuntaina lähdin taas pyöräilemään kameran kanssa. Kuntoilua tuli kunnolla, koska pyörä oli miesten mallia ja joka pysähdyksellä oli pakko nostaa jalkaa korkealle, että pääsi pyörän päältä pois..:)
Ilokseni löysin eräältä pellolta luonnovaraisia kulleroita, joita en muista nähneeni todella pitkään aikaan. Ihana kukka.
Tupasvillat huojuivat kovassa tuulessa "tukka suorana"...
...ja suolaheinä hehkui punaisena niiden vieressä.
Kotiin tultuani huomasin seinässä pienen mustan möykyn ja ajattelin, että se on joku likapaukku. Lähemmin tarkasteltuani huomasin, että sehän olikin kymmenien pienten hämähäkkien kotiverkko...

Ei voi kuin olla kiitollinen siitä kaikesta, mitä luonto meille tarjoaa nähtäväksi ja koettavaksi. Ettekö ole kanssani samaa mieltä?

7 kommenttia:

 1. Monipuolinen luontoretki! Piristävää katseltavaa.

  VastaaPoista
 2. Heh =D Tupasvillat tukka suorana ;)

  VastaaPoista
 3. Oiskohan tirppasi ollut leppälintu? En ole mitenkään varma asiasta.
  Luonnonvaraiset kullerot kuulostavat hienoilta, niihin ei turhan usein törmääkään.

  VastaaPoista
 4. Aila - Tupasvilloilla voi joskus olla tukka suorana kiharoista huolimatta....;)

  Taru - En ole vielä ihan varma leppälinnusta. Minun täytyy tutkia enemmän lintuoppaita.

  VastaaPoista
 5. Lintu voi ehkä olla harmaasieppo.

  VastaaPoista
 6. Lintua en tunnista minäkään, jotenkin on kirjosiepon oloinen ja harmaasieppo kuulostaa aika hyvältä veikkaukselta. Hienot on kuvat tuosta linnun pesästä ;)

  VastaaPoista
 7. Mahtava luontoretki sinulla. Noita kulleroita ei kasva näillä lakeuksilla, mutta keväisillä lapinreissuillani ihailen niitä huokaillen, on ne niin ihania.
  Olen kanssasi täydellisesti samaa mieltä postauksei viimeisestä lauseesta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...