tiistai 7. syyskuuta 2010

Puolukoita ja hirvikärpäsiä -Lingonberries and deer flies

Viikko on taas alkanut ihan mukavan viikonlopun jälkeen. Kävin taas pitkästä aikaa maalla ja lauantai-iltapäivällä paistoi jopa aurinko. Päätin lähteä käymään puolukkametsässä ja löysinkin hyvän paikan.
The new week has started again after a nice weekend. I went to the country for a long time and even the sun shined on Saturday afternoon. I went picking lingon berries and found a good place.
Kypsiä, meheviä marjoja. Ripe, juicy berries.
Mutta....ne hirvikärpäset.... But those deer flies....
...että ne voivat olla inhottavia !!!! Litistelin niitä kuoliaaksi monta jo metsässä ja vanhasta kokemuksesta tiesin riisua ulkona vaatteet ja tutkia vaatteiden sisäpinnatkin. Sieltähän niitä vielä muutama löytyi. Onneksi olen jo päässyt kaikkein suurimmasta kauhusta niitä kohtaan, kun olen todennut ettei ne nyt NIIN KAMALAN VAARALLISIA ole. Mutta inhottavia...

...they are disgusting! I squashed many of them in the forest and because I knew from  old experience to take all clothes away before going in, I checked the inside of my coat and found some more. Luckily I am not afraid of them anymore because I have noticed that they aren´t SO TERRIBLE DANGEROUS. But they are disgusting...

Sunnuntaiaamuna satoikin sitten vettä, joka onneksi lakkasi päivällä. Lähdin kävelylle ja sain ihastella kauniita, mutta vaarallisia punaisia kärpässieniä monenmoisessa muodossa. Upeita!
On Sunday morning it was raining but stopped before noon. I went for a walk and admired beautiful but dangerous fly agarics in many shapes. Splendid!
Kukka oli yhden yön yksin kotona ja se hieman murjotti äidille...Käänsi selkänsä, kun yritin houkutella sitä syliin illalla kotiin tultuani. No - tulihan arvon neiti vihdoin syliin - silloin, kun hänelle itselle se tuntui sopivan. Pitäähän se nyt joku raja olla kissallakin.

 Kukka, my cat, was home alone for one night and it sulked a bit to ma...It turned her back on me when I tried to tempt her into my lap after coming home at night. Well - she came - when she herself wanted to come. Of course the cat must have some boundaries for herself....

2 kommenttia:

  1. Hirvikärpäset on yksinkertaisesti vaan minusta ihan k-a-m-m-o-t-t-a-v-i-a! Kärpässienikuvasi ovat hienoja - niitä on tosi monenlaisia, eri muotoisia ja punaisen eri sävyissä. Itse etsiskelin kärpässieniä viikonvaihteessa mökillä, mutta yhtään ei tullut vastaan. Aivan liian kuiva kesä ja syksy! Muutama tatti kyllä näyttäytyi ujosti...

    VastaaPoista
  2. Syksyistä tunnelmaa, metsässä olisi nyt niin ihana liikkua, mutta...nuo hiivatin otukset, pilaa parhaimman retkeilyilman. Hyvän puolukkasaaliin sait, kärpässieni kuvat pirteät.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...